لینارت نیلسون (Lennart Nilsson) دوازده سال از عمر خود را صرف تهیه تصاویری از رشد نوزاد درون رحم کرد. این تصاویر باورنکردنی با استفاده از دوربین های معمولی مجهز به لنز ماکرو و همچنین میکروسکوپ الکترونی گرفته شده است. در این تصاویر مراحل رشد نوزاد از ابتدای لقاح تا کامل شدن جنین و تبدیل به یک نوزاد را می بینیم.
دانشمندان می گویند ویروس سرما خوردگی قادر است گروه وسیعی از ژن های مرتبط با دستگاه ایمنی را در لایه های درونی بینی فعال کند که می توان از این واکنش برای ساختن داروی جدید استفاده کرد.
محققان طی مقاله ای در شماره اخیر نشریه مراقبت های ویژه و بیماری های تنفسی امریکا اعلام کردند این ویروس همچنین گروهی از ژن ها را از کار می اندازد. دکتر دیوید پرود و همکارانش از دانشگاه کالگری در ایالت البرتای کانادا به خبرگزاری رویترز گفتند بررسی آنان به طور خاص بر روی ژنی موسوم به وایپرین viperin انجام گرفته است.
این ژن در دهه نود قرن گذشته کشف شد و نقش آن در برخی بیماری های عفونی همچون سرما خوردگی شناسایی شده بود.
دکتر پرود و همکارانش با همکاری گروهی بین المللی از دانشمندان با بررسی سی و پنج نفر که قبول کرده بودند با ویروس سرما خوردگی آلوده شوند آنان را به وسیله رینو ویروس شانزده به بیماری سرما خوردگی مبتلا کردند.
ساعاتی بعد از عفونت ، محققان برش کوچکی در لایه درونی بینی آنان ایجاد کردند و بیان ژن ها یا فعالیت آن ها را درون سلول های لایه درونی بینی داوطلبان مورد بررسی قرار دادند.
هر سلول از بدن ، همه ژن ها را با خود حمل می کند ولی برخی ژن ها در برخی سلول ها فعال ترند.
منبع:پایگاه زیست شناسی ایران